Lapan Penyamun Dari Lombok Dihadapkan Ke Mahkamah

Thursday, August 28, 2014 by
 LAPAN lelaki yang berasal dari Lombok, Indonesia dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan samun berkumpulan, bersenjata dan mencuri pelbagai jenis kenderaan.


Kuala Pilah: Lapan lelaki warga Indonesia dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, semalam, atas lapan pertuduhan membabitkan samun berkumpulan, bersenjata dan mencuri pelbagai jenis kenderaan, sejak Mei lalu.

Semua tertuduh yang berasal dari Lombok, Indonesia itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan secara berasingan di hadapan Hakim Elesabet Paya Wan.

Lapan tertuduh itu, Okfi Dian Narta, Andika Jefri Adi, Satriawan, Suherman Mahsan, Sarinah, Muhsin, Fathur Sikir dan Muhiban tidak dibenarkan diikat jamin dan mahkamah menetapkan 13 Oktober depan untuk sebutan semula kes.

Mengikut pertuduhan membabitkan samun berkumpulan, mereka didakwa melakukan perbuatan itu terhadap tiga individu berbeza membabitkan kerugian RM84,500.

Kesalahan itu dilakukan di Kampung Londah, FELDA Jelai dan FELDA Bukit Rokan Utara, Tampin, dekat sini, antara jam 3.30 pagi hingga 4.15 pagi pada 13 Jun dan 2 Julai lalu.

Oleh Raja Noraina Raja Rahim

0 comments:

Post a Comment

KOMEN @ AKU BUDAK KOLA©