Nostalgia Sekolah Menengah Syed Alwi Kayang Perlis

Monday, September 20, 2010 by
 

Pada 1980 bilangan pelajar sekolah ini seramai 1,115 orang dengan 34 bilik darjah. Sekolah juga menerima pengetua yang baru Encik Wan Fadzir bin Wan Hussain. Pengetua yang lama telah bertukar ke Sekolah Menengah Syed Hassan, Kangar, Perlis. Pada tahun 1980 SMK Syed Alwi akan mengemukakan calon-calon Sijil Pelajaran Malaysia SPM dalam aliran sains. Mereka ini adalah kumpulan pertama yang akan mengambil peperiksaan tersebut.

Sebuah surau dibina untuk sekolah hasil sumbangan Tuan Haji Jaafar bin Ali, Pengerusi PIBG sekolah pada tahun 1983.Pada bulan Mei 1985, dua kelas Tingkatan 6 Aliran Sastera diperkenalkan dan pada bulan Mei mula pembinaan asrama dan sewa Taman Bumita. Pada tahun 1987 sebahagian dari bangunan Sekolah Kebangsaan Kayang dijadikan asrama sekolah.


Koleksi Gambar-Gambar Kenangan Tahun 1980

2 comments:

  1. Ni sapa dia. Tolong contact saya sat Cikgu Razak Khalim 0134130597. Nak share gambar-gambar nostalgia SMKSA.

    ReplyDelete
  2. @CIMB

    Assalammualaikum..Cikgu Razak, sy adalah bekas anak murid cikgu di SMSA pada tahun 80'an dulu. Cikgu apa khabar?? Semoga sihat2 dan diberkati Allah selalu.Terima kasih kerana sudi menjenguk blog yg tidak seberapa ini.Cikgu boleh contact sy dgn PM sy di Fanpage.TQ

    https://www.facebook.com/akubudakkola?ref=hl    ReplyDelete

KOMEN @ AKU BUDAK KOLA©