Revolusi Baru Samsung Dengan 'Ativ Smart PC'

Wednesday, October 31, 2012 by


PENERAJU global teknologi media digital, Samsung Malaysia Electronics (Samsung) merevolusikan kehendak pengguna apabila memperkenalkan Samsung Ativ Smart PC dan Samsung Ativ Smart PC Pro, komputer peribadi papan kunci boleh tanggal.

Selari pengenalan sistem operasi (OS) Windows 8 baru-baru ini, Samsung menggabungkan OS terkini dalam kategori peranti komputernya, sekali gus meningkatkan prestasi pemprosesan sesuai nama Smart PC yang diberi.

Pengarah Urusannya, Kwon Jae Hoon berkata, siri Samsung Ativ Smart PC adalah inovasi dinamik syarikat bersama rakan kongsi Microsoft, merangkumi kajian mendalam kehendak dan gaya hidup pengguna yang kian berkembang.

“Kami yakin permintaan untuk peranti yang menjanjikan mobiliti dan prestasi terbaik sentiasa ada. Sebagai pemimpin dalam teknologi dan reka bentuk serta perkongsian strategik bersama Microsoft, kami pasti dapat memberi pengalaman baru kepada mereka.

“Produk terbaru ini juga tidak seperti sebelumnya di mana ia adalah lebih berkualiti tinggi yang digabung dengan inovasi teknologi terkini,” katanya selepas majlis pelancaran di Kuala Lumpur, semalam.

Pengenalan Ativ adalah jenama baru Samsung bagi peranti berasaskan Windows. Diambil daripada perkataan terbalik ‘Vita’ yang bermaksud kehidupan dalam bahasa Latin, ia adalah hasrat Samsung untuk memberi kehidupan luar biasa yang penuh keseronokan kepada semua orang.

Samsung Ativ Smart PC dan Samsung Ativ Smart PC Pro boleh didapati di pasaran November ini, pada harga RM2,499 dan RM3,599.

0 comments:

Post a Comment

KOMEN @ AKU BUDAK KOLA©