Wanita Indon Ketagih Makan Ayam Hidup-Hidup

Monday, February 06, 2012 by
Gambar Miskaulah sedang memakan ayam hidup-hidup dengan lahapnya.


Daging ayam sudah diletakkan sebagai salah satu makanan ruji dalam piramid makanan kesihatan kepada manusia.Setiap hari, kita pasti akan menggunakan ayam sebagai menu utama dalam masakan kita tidak kira apa jenis lauk pauk yang dihidangkan.

Pun begitu, sukar untuk penulis bayangkan apabila seorang wanita pelik sanggup makan ayam hidup-hidup sebagai makanan hariannya tanpa disembelih dan dicabut bulunya terlebih dahulu.

Miskaulah sedang merobek ayam hidup-hidup untuk santapan peliknya.Miskaulah, 38, berasal dari Dusun Janganasem, Sidoarjo, Indonesia menghidap penyakit misteri dan aneh iaitu ketagih untuk makan ayam hidup-hidup tanpa disembelih.

Malah, Miskaulah juga didakwa mampu memakan ayam hidup sebanyak lima ekor setiap hari!.Dia dikatakan perlu untuk memakan ayam hidup sebagai memenuhi nafsu gila dan peliknya itu.

Ini sememangnya benar-benar pelik memandangkan kita sebagai orang Islam, perlu menyembelih ayam terlebih dahulu dan membersihkan segala kekotoran yang ada sebelum dimasak.Jangan pula kita mengamalkan ‘nafsu’ seperti ini.

Oleh: NAIMAH SHAARI

0 comments:

Post a Comment

KOMEN @ AKU BUDAK KOLA©